Image
Alexandra Laurén.
Alexandra Laurén. Bild: Anna Sjöström

Alexandra Laurén ny vd för Specialfastigheter

Karriär Alexandra Laurén har utsetts till ny vd för Specialfastigheter. Hon kommer närmast från rollen som affärsenhetschef för Bonava Sverige. Alexandra Laurén tillträder rollen under hösten 2023, dock senast den 20 oktober 2023. Styrelsen har från den 1 juli 2023 interimt utsett Charlotte Hybinette till vd, utöver sitt uppdrag som styrelseledamot, fram till dess att Alexandra Laurén tillträder sin tjänst.
Publicerad den 20 April 2023

Alexandra Laurén är utbildad ingenjör och har lång erfarenhet av ledarroller och affärsutveckling inom fastighetsbranschen, med inriktning på projektutveckling. Hon kommer närmast från en roll som affärsenhetschef för Bonava Sverige där hon också ingår i koncernledningen för Bonava. Alexandra Laurén har dessförinnan haft en roll som vice vd i Skanska Sverige där hon ansvarat för både bostadsutveckling och kommersiell fastighetsutveckling samt hyresaffären. Tidigare har hon även haft roller inom entreprenadverksamheten och haft ansvar för hållbarhet, innovation och marknad på Skanska Sverige.

– Jag är mycket glad över att få presentera Alexandra Laurén som ny vd för Specialfastigheter. Omvärldsläget har bidragit till att Specialfastigheter befinner sig i kraftig tillväxt med en projektvolym som är större än någonsin. Alexandra Lauréns breda erfarenhet från fastighetsbranschen och expertis inom projektutveckling kommer vara mycket värdefull för bolaget i denna fas. Med Alexandra får Specialfastigheter en affärsmässig och inspirerande ledare med ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor, redo att ta Specialfastigheters organisation vidare i tillväxtresan med erbjudandet om säkra, funktionella, effektiva och hållbara lokaler som aktivt bidrar till våra kunders samhällsviktiga verksamhet. Jag ser fram mot att samarbeta med Alexandra som Specialfastigheters nya vd, säger Eva Landén, styrelseordförande Specialfastigheter Sverige.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med på Specialfastigheters tillväxtresa. Bolaget är en viktig samhällsaktör med hög målsättning inom hållbarhet, vilket ska bli väldigt roligt att få vara en del av framåt, säger Alexandra Laurén.

Alexandra Laurén tillträder rollen under hösten 2023, dock senast den 20 oktober 2023. Åsa Hedenberg lämnar såsom tidigare kommunicerats sin tjänst den 30 juni 2023. Styrelsen har från den 1 juli 2023 interimt utsett Charlotte Hybinette till vd, utöver sitt uppdrag som styrelseledamot, fram till dess att Alexandra Laurén tillträder sin tjänst.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige