Image

Akademiska Hus satsar 320 miljoner kronor i Ultuna

AFFÄRER Styrelsen för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU sade vid sitt senaste möte ja till ännu ett stort bygge på Ultuna campusområde, ett Mark-Vatten-Miljö-Centrum. Den nya byggnaden blir centrum för verksamheten inom mark, vatten och miljö och ska innehålla lokaler för laboratorieverksamhet, undervisning och administration och vara arbetsplats närmare 300 anställda och 100-150 studenter.
Publicerad den 18 December 2008

Huset blir hemvist för institutionerna Mark och miljö, Vatten och miljö, Energi och teknik samt enheten för Biomassateknologi och kemi.

I och med att institutionerna, som i dag är spridda över Ultuna campusområde, flyttar samman i gemensamma lokaler kan man dels samutnyttja avancerad och dyr utrustning på ett bättre sätt, dels underlättas möjligheterna för forskare och lärare att mötas över institutionsgränserna, vilket i sin tur väntas leda till en ökad dialog och nya samarbeten.

Bygget sker i Akademiska Hus regi och den kalkylerade projektkostnaden är cirka 320 miljoner kronor, med byggstart våren 2009 och inflyttning mars 2011.

Huset byggs i fyra plan inklusive källar-/souterrängvåning och består av en avlång och en U-formad huskropp som sammankopplas med en stor ljusgård.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige