Image

Akademiska Hus byggstartar i Uppsala – NCC har bygguppdraget

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att bygga Segerstedthuset där Uppsala universitet samlar sin förvaltning på ett ställe. Ordern är värd 570 miljoner kronor och det första spadtaget tas i dag.
Publicerad den 8 Oktober 2014

Segerstedthuset ligger placerad i kvarteret Plantskolan i Blåsenhusområdet, och ska fungera som mötesplats för hela universitetet samtidigt som den rymmer kontor för Uppsala universitetets ledning och förvaltning. Huset ska kännas öppet och tillgängligt för såväl studenter och universitetsanställda som för besökare och allmänhet.

Den nya byggnaden kommer att samla de gemensamma stödfunktionerna under ett och samma tak mitt i det moderna universitetsområdet, med en rad campus samlade längs det så kallade Kunskapsstråket utmed Dag Hammarskjölds väg.

– Vår förhoppning är att det nya huset ska stödja verksamheten och bidra till mer samverkan och möten, säger Ove Eriksson, projektledare på Akademiska Hus.

Byggnaden blir 22 000 kvadratmeter och består till största delen av administrationslokaler, men kommer också att fungera som mötesplats för hela universitetet.

Segerstedthuset ska uppfylla kraven för Miljöbyggnad silver, som gäller bland annat energiförbrukning, inomhusmiljö och materialval.

– Vi välkomnar höga krav på miljö och hållbarhet, så att vi kan använda oss av vårt hållbarhetskunnande och tillsammans med Akademiska Hus och Uppsala universitet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef på NCC Construction Sweden.

Bygget börjar i oktober 2014 och avslutas i februari 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige