Image
Det blev inget köp för Roger Akelius i skolkoncernen Academedia.
Det blev inget köp för Roger Akelius i skolkoncernen Academedia. Bild: Nicklas Tollesson

Academedia-affären stoppas – Akelius: "Känns härligt"

Transaktioner Utbildningsbolaget Academedias huvudägare Mellby Gård har beslutat att upphäva avtalet om försäljning av sin aktiepost om 24,4 procent till fastighetsmiljardären Roger Akelius stiftelse Akelius Foundation. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 19 Februari 2024

Mellby Gård var de som tog initiativ och kontaktade Akelius Foundation i slutet av förra veckan. Detta kommer bara några dagar efter att affären blivit aviserad, och hård kritiserad av andra delägare men också anställda inom Academedia. Bakgrunden är Akelius utspel där han attackerat betygsättning i skolor och sagt att bolaget inte har råd med utdelningar om man ska satsa på lärare och elever.

I en intervju med Dagens industri känner sig Mellby Gårds vd Johan Andersson ångerfull över hur saker och ting blev.

"Det har inte känts bra alls. Det viktigaste när man gör en affär är att det ska kännas rätt i magen. Man ska kunna sova gott och det ska vara positivt för bolagets och dess anställda. Och så har det inte varit i det här fallet", säger han.

Di har också kontaktat Akelius som säger att han är nöjd med utvecklingen.

"Det känns härligt. Mindre arbete för mig", säger han i ett mejlsvar till tidningen.

Den numera inställda aktieförsäljningen i Academedia hade en premie på 23 procent, men istället föll aktien rejält efter Akelius utspel om inställda utdelningar. Aktien har tappat drygt 8 procent sedan affären blev känd och stängde på 48,74 kronor i fredags.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige