Image
Bild: NCC

100 nya lägenheter i Tobaksmonopolet

Bostäder På stadsbyggnadsnämndens sammanträde i går kväll antogs detaljplanen för Tobaksmonopolet på Södermalm i Stockholm som bland annat medger 100 nya lägenheter.
Publicerad den 9 December 2011
Tobaksmonopolet. Bild: NCC. Bild: NCC
Tobaksmonopolet. Bild: NCC.

Projektet Tobaksmonopolet präglas av att gammalt möter nytt. Nytänkande design på fastigheten kombineras med att delar av matsalen och Bo Beskows al fresco-målning från 1947 bevaras.

– Det här är ett spännande projekt. Att bygga för ett Stockholm som växer handlar inte enbart om kvantitet, det handlar minst lika mycket om kvalitet. Här byggs med ett starkt och eget arkitektoniskt uttryck, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Kvarteret där bostäderna ska byggas innehåller AB Tobaksmonopolets gamla industrilokaler och ligger i korsningen Rosenlundsgatan/Maria skolgata.
Detaljplanen antogs vid stadsbyggnadsnämnden i går torsdag den 8 december.

Byggherre är NCC.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige