Image
I Gröndal skapas 70 nya studentlägenheter.
I Gröndal skapas 70 nya studentlägenheter. Bild: Stockholms stad.

1 000 nya lägenheter i Stockholm

Bygg I torsdags fattade stadsbyggnadsnämnden i Stockholm beslut om 1 000 nya lägenheter. 270 av dem kommer att ligga i Hammarby Sjöstad och Gröndal.
Publicerad den 15 Januari 2013
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

I Hammarby Sjöstad skapas 100 hyresrätter och 100 bostadsrätter.
– Hammarby sjöstad är ett bra exempel på hur den täta, funktionsblandade staden växt ut över tullarna och skapat fler stadsmiljöer i Stockholm. Nu startar vi den tredje etappen av delområdet Lugnet vid Båtbyggarvägen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).
I Gröndal handlar det om 70 studentlägenheter.
– Gröndal är en attraktiv och populär stadsdel. I kvarteret Bottenstocken på Gröndalsvägen påbörjas nu planerna för 70 studentlägenheter. Husen placeras på ett stadsmässigt sätt intill gatan, utan förgårdsmark, och föreslås få en arkitektur som kommer att vara positiv för stadsbilden, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).
Övriga bostäder kommer att byggas i Norra Djurgårdsstaden, Gröndal, Vasastaden och på Södermalm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige