Image

"Räkna inte med lägre hyror i Stockholm"

EKONOMI Många bedömare menar att lågkonjunkturen leder till sänkta hyror. Men Fastighetsägarnas chefsekonom går i en debattartikel stick i stäv mot det antagandet.
Publicerad den 16 Mars 2009

Fastighetsägarna Stockholms chefsekonom Tomas Ernhagen skriver i en debattartikel i DI att han inte tror att hyrorna kommer att falla lika mycket som vid it-kraschen i början av 2000-talet.

"Visst kan hyrorna komma att pressas, men knappast i den storleksordning som en del företrädare för kontorshyresgäster i Stockholm räknar med. De nivåer som har nämnts innebär att hyrorna ska falla med så mycket som 20 procent utöver nedgången i slutet av förra året. I så fall skulle fallet vara mer dramatiskt än i samband med it-kraschen", skriver Tomas Ernhagen i Dagens Industri.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige