Image

Ytterligare ett börsbolag satsar på vindkraft

BOLAG Balder har nu inlett en satsning på förnyelsebar energi, genom att investera i sex vindkraftverk. Totalt uppgår investeringen till 142 miljoner kronor och den normala årsproduktionen till cirka 23 miljoner kilowattimmar. Balders del av investeringen uppgår till 79 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Januari 2010

Två av verken är helägda och ligger i Falkenbergs kommun och övriga fyra verk ligger på Öland och ägs till hälften av Balder.

Balders avsikt är att dels förvärva ytterligare vindkraftverk som är i drift och som har en dokumenterad god produktionsnivå och dels investera i nybyggnation av vindkraftverk.

- Det känns positivt att investera i förnyelsebar energi för att medverka i den globala kampen mot klimatförändringar och dessutom medför investeringen att Balder blir mindre känsligt för prisförändringar i elpriset, vilket känns extra angenämt i dagens marknad, säger Balders vd Erik Selin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige