Image

”Stabilt intresse för mindre innerstadsfastigheter”

Transaktioner I förra veckan såldes de stockholmska innerstadsfastigheterna Latona 6 och Hippomenes 8. Köpeskillingarna blev 46 500 respektive 63 000 kronor per kvadratmeter.
Publicerad den 9 Oktober 2012

Köpare och säljare var fyra, av varandra oberoende, privatpersoner.

- Antalet budgivare i innerstaden är färre än innan sommaren 2011, men prisnivåerna är oförändrade. Det är fortsatt en större andel fastigheter som säljs till investerare än till bostadsrättsföreningar. I marknader som denna, är det viktiga att ha mycket god kontakt med köparna av innerstadsfastigheter. Jag vill beteckna marknaden som relativt stabil just nu, säger Sven-Olof Johansson på DTZ, som var rådgivare i affärerna.

Han menar att utbudet av mindre fastigheter i innerstaden efter sommaren har varit något större än normalt och att intresset är stort trots att marknaden många gånger beskrivs som svårfinansierad och trög.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige