Image

Wihlborgs höjer utdelningen

Bolag Efter ett positivt 2011 höjer Wihlborgs utdelningen från 3,50 till 3,75 kronor per aktie. Wihlborgs höjer sina finansiella målsättningar inför 2012. – Vi ser ännu inga tecken på någon avmattning i hyresmarknaden. Efterfrågan på bra lokaler är fortsatt stor i Malmö, Lund och Helsingborg, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.
Publicerad den 7 Februari 2012
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs.

Wihlborgs redovisar ett nästan oförändrat förvaltningsresultat för fjärde kvartalet. Det landade på 145 miljoner kronor (144).

För helåret uppgick förvaltningsresultatet till 656 miljoner kronor (604), en ökning med nio procent.

Nettouthyrningen är positiv, 66 miljoner kronor för helåret och 3 miljoner kronor för fjärde kvartalet.

- Resultatet för 2011 blev fortsatt gott. Till följd av den mildavintern blev resultatet något bättre än vår prognos i Q3, skriver Anders Jarl i vd-ordet.

- Transaktionsmarknaden har haft en viss inbromsning, men vi ser ännu inga tecken på någon avmattning i hyresmarknaden. Efterfrågan på bra lokaler är fortsatt stor i alla de skånska städerna; Malmö, Lund och Helsingborg. Skillnaden är tillgången på lediga kontorslokaler. I Helsingborg råder brist på lokaler, i Malmö är det balans och i Lund är det stor tillgång.

- Soliditeten uppgår till 30,1 procent (30,5), räntetäcknings¬graden visar 2,8 (3,1) och belåningsgraden uppgår till 58,1 (59,6). Nyckeltalen överensstämmer därmed med våra finansiella mål. Vi har också inför 2012 förstärkt våra finansiella mål genom att omformulera vårt soliditetsmål till lägst 30 procent och lagt till ett mål om en belåningsgrad om högst 60 procent. Vi är övertygade om att dessa preciseringar av våra finansiella mål är viktiga inför den framtida tillväxten i bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige