Image

Weiss: Jag blir kvar i fastighetsbranschen

Karriär NAI Svefas avgående vd kommer att bli kvar i fastighetsbranschen. - Om någon vecka kommer ni att få reda på vad jag ska göra, säger Lennart Weiss till Fastighetssverige.
Publicerad den 28 Augusti 2012

Lennart Weiss har lett NAI Svefa i drygt fyra år.

- Jag är väldigt nöjd med det vi har åstadkommit med NAI Svefa. Vi har genomfört ett stort förändringsarbete och lyckats synliggöra NAI Svefas kvaliteter. Samtidigt har det varit ett enormt slit, och i somras kände jag att det började ta emot. Vi har nu kommit så långt i förändringsarbetet att det är dags att ta ett nytt grepp, det är dags att ta sats igen och jag frågade mig själv om jag verkligen skulle palla det?

- Samtidigt är det så att jag fyller 54 år i höst. Det kan vara sista chansen för mig att hoppa på ett nytt uppdrag. Hade jag valt att stanna på NAI Svefa hade det verkligen varit långsiktigt, just nu känns som ett bra tillfälle att lämna över, säger Lennart Weiss.

Vad ska du göra framöver?
- Om någon vecka kommer ni att få reda på vad jag ska göra. Jag kan säga så mycket som att jag kommer att bli kvar i fastighetsbranschen.

Vad är du mest nöjd med under tiden på NAI Svefa?
- Att vi har lyckats stärka NAI Svefas varumärke. Vi ses nu verkligen som ett expertföretag. Genom satsningarna på analyssidan, Svensk Fastighetsmarknad och fastighetsutvecklingssidan har vi synliggjort kvaliteter som har funnits inom bolaget hela tiden, men inte kommit fram på samma sätt tidigare.

Lennart Weiss tillträdde som vd på NAI Svefa i juni 2008. Han efterträdde Peter Ljung, och kom närmast från Veidekke Bostad. På 90-talet arbetade han bland annat för HSB och hade dessförinnan en politisk karriär (S) med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige