Image
Wästbygg bygger Sportcenter i Lund åt Hemsö.
Wästbygg bygger Sportcenter i Lund åt Hemsö. Bild: Wästbygg

Wästbygg bygger sportcenter i Lund åt Hemsö

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Hemsö om att bygga ett sportcenter i Lund, en 6 500 kvadratmeter stor anläggning med gym, idrottshall, gruppträningssalar, padelbanor och garage. Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 24 September 2021

Hyresgäst i lokalerna blir Nordic Wellness som, förutom att driva gymmet och padelhallen, kommer att upplåta lokaler för idrottsundervisning till närliggande skolor samt till föreningsverksamhet.

Anläggningen ska uppföras i norra delen av S:t Larsparken i Lund och kommer att fungera som en entrébyggnad in till parken från norr. Den har därför utformats med hänsyn till parkens natur- och kulturvärden samt till omkringliggande bebyggelse. För att ytterligare förstärka anläggningens miljöprofil ska den certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggstart planeras till december 2021 och den ska vara klar för inflyttning i januari 2023.
– Vi tackar Hemsö för uppdraget. Sportcentret är en fin och genomtänkt anläggning som vi ser fram emot att få bygga. Detta blir vårt fjärde kommersiella projekt på kort tid i region Syd, vilket vi ser som ett gott betyg på den satsning vi nu gör inom detta segment på marknaden kring Malmö och Lund, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY