Image

Wallenstam köper bostäder för halv miljard

TRANSAKTIONER Wallenstam utökar sitt fastighetsbestånd i Stockholmsregionen och köper fem fastigheter samt del i en exploateringsfastighet i Älta (Nacka kommun) av JM. Affären sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 477 miljoner kronor. Som dellikvid erlägger Wallenstam samtliga sina aktier i Heba Fastighets AB. Wallenstam och JM har i denna affär åsatt aktierna ett värde om 290 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2008

Wallenstam tillträder Älta-fastigheterna (Älta 27:3, 25:1, 19:1, 24:3, 24:2 och del av fastigheten 4:27) per den 16 januari 2009. Fastigheterna omfattar cirka 50 000 kvadratmeter, varav cirka 42 000 kvadratmeter utgör bostadsarea. Totalt ingår 556 uthyrda lägenheter samt färdiga byggrätter motsvarande 7 000 bruttototalarea och mark som är under planläggning.

– Vi föredrar en direkt exponering i fastigheter framför en indirekt, vilket gör denna affär attraktiv för oss. Vi förvärvade Heba-aktierna i ett annat marknadsläge då det var svårt att få bostadsexponering på våra orter på annat sätt. Wallenstam har alltid satsat på hyresrätten vilket gör detta till en strukturellt riktig affär, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam

– Vi ser stora möjligheter att vidareutveckla Älta-området, en del av den förvärvade marken är fortfarande under planutredning. Tack vare denna affär ser vi en möjlighet att kunna bidra till fler hyresrätter i Stockholmsregionen. Vi har en kostnadseffektiv nyproduktionsprocess och ett avkastningskrav på sju procent i samband med nybyggnation. Detta gör att även nybyggnationen kommer att generera ett positivt tillskott till vårt resultat, säger Hans Wallenstam.

Tenzing agerade rådgivare åt JM i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige