Image
Jorunn Rådberg.
Jorunn Rådberg. Bild: Victoriahem

Victoriahem: 700 sommarjobb för unga i 15 kommuner

Bolag Sommaren 2022 kommer Victoriahem att skapa möjligheter för unga i sina områden att få in en fot på arbetsmarknaden genom att anställa 700 ungdomar i olika former av sommarjobb. – Genom sommarjobben skapar vi nätverk mellan unga som bor hos oss, säger Jorunn Rådberg, bosocial chef på Victoriahem.
Publicerad den 22 Mars 2022

Som en del av Victoriahems bosociala arbete hjälper bostadsbolaget till att skapa sommarjobb till ungdomar i sina bostadsområden. Genom detta arbete kommer i år 700 unga i 15 kommuner i södra och mellersta Sverige kunna arbeta från ett par veckor och upp till tre månader under sommaren.
Ungdomarna kommer att jobba i sitt eget närområde med att plocka ogräs och skräp, måla nytt och fräscht och utföra mindre byggarbeten. Långsiktigt kan det bidra till större trygghet och trivsel om de yngsta hyresgästerna får ett engagemang för sitt bostadsområde och väljer att bo kvar i framtiden.

– För oss är sommarjobbsatsningen mycket mer än att bara skapa arbetsmöjligheter och inkomster för unga. Det betyder också att vi är med och skapar nätverk mellan unga som bor hos oss. Och mellan ungdomarna och vår egen personal. Det betyder något att arbeta tillsammans för att göra bostadsområdet trivsamt och fint, det kan stärka bandet mellan de boende och deras område, säger Jorunn Rådberg.

80 procent av tiden under sommarjobbperioden består av arbete medan 20 procent avsätts till "utbildning för livet". Det kan innebära studiebesök på företag, träffar med blåljuspersonal, eller utbildning i demokratifrågor.

Victoriahem har ett utvecklat samarbete med många kommuner och lokala fastighetsbolag för att kunna skapa fler sommarjobb.
– Ska vi göra skillnad behöver vi göra det i hela området, inte bara hos oss. Betydligt fler ungdomar får möjlighet att jobba om vi kan samverka tillsammans med andra aktörer och göra på samma sätt. Vi strävar efter att få till fler sådana samarbeten, så att ännu fler unga ska kunna sommarjobba nästa år, säger Jonas Hagström, bosocial projektledare och samordnare av sommarjobben hos Victoriahem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige