Image

Victoria Park till Göteborg och Stockholm

BOLAG Victoria Park siktar på att etablera sig i fler storstadsregioner än Malmö. Diskussioner om etablering har redan påbörjats i såväl Göteborgs- som Stockholmsområdet. Det skriver bolaget i sin första delårsrapport för 2009.
Publicerad den 21 April 2009

Victoria Park redovisar ett resultat på nästan 12,9 miljoner kronor efter skatt för årets tre första månader.

Bruttoresultatet uppgår till drygt sex miljoner kronor.
Intäkterna landar på 51,0 miljoner kronor, och rörelseresultatet blev nästan 12,9 miljoner kronor.

- Varumärket Victoria Park har etablerats såväl lokalt i Malmö med omnejd, som nationellt. Konceptet har rönt mycket uppmärksamhet i dagspress och media.

Många är nyfikna på vad livsstilsboende innebär och responsen på detta sätt att leva och bo har varit mycket positiv, säger vd Peter Strand.

- Vi skall under 2009 färdigställa byggnationen av den första etappen för vår anläggning i Malmö och starta upp driften av serviceanläggningen. Detta kommer att ställa stora krav på organisationen som kommer att förändras och utvecklas för att klara behoven.

- De stora utmaningarna för Victoria Park under 2009 kommer framför allt att vara att vända försäljningstrenden. Vi märkte av konjunkturnedgången under slutet av 2008. Vi tycker oss dock redan nu se en ljusning med fler besökare på våra visningar.

- En annan utmaning för framtiden är att etablera Victoria Park i andra storstadsregioner. Diskussioner om etablering har redan påbörjats i såväl Göteborgs- som Stockholmsområdet.


Viktiga händelser under perioden
- I januari 2009 såldes via bolag en obebyggd fastighet på Victoria Park-området i Malmö. På fastigheten har det i mars 2009 påbörjats byggnation av en vårdbyggnad till Förenade Care, som tecknat ett 15-årigt avtal.

- Totalt antal sålda lägenheter i etapp 1 (Paviljongen) var per den 31 mars 2009, 99 stycken av 133 till ett värde om drygt 430 miljoner kronor, motsvarande 78 procent av ekonomiskt värde.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige