Image

Vasakronan säljer för 395 miljoner

Transaktioner Vasakronan säljer fastigheten Rotterdam 1 på 21 000 kvadratmeter i Värtahamnen i Stockholm till Djurgårdsstaden Fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 395 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Juni 2014
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius.

Bland hyresgästerna återfinns bland andra SVT och Procter & Gamble.

- Rotterdam är en utmärkt addition till det befintliga beståndet runt Värtan och vi når med detta förvärv en totalvolym på cirka 120 000 kvadratmeter, vilket gör att vi kopplar ett ännu starkare grepp om området, säger Henrik Toll, styrelseordförande i Djurgårdsstadens Fastigheter Holding.

Djurgårdsstadens Fastigheter, där familjerna Brummer och Tham har stora ägarintressen, förvaltas av Estancia Fastigheter.

Newsec har, tillsammans med Setterwalls Advokatbyrå, varit rådgivare åt köparen i transaktionen.

- Det är givetvis glädjande att bidra till en affär med strategiskt vikt för våra viktigaste kunder, säger Newsecs projektledare Dan Sandstedt.

- Vasakronans strategi är främst att äga, förvalta och utveckla centralt belägna kontors- och handelsfastigheter. Den här fastigheten är till stor del anpassad för en helt annan typ av verksamhet och därför väljer vi att sälja, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Striden i Castellum – de lämnar om Arnhult blir ordförande: "Naivt att tro att han lämnar Klövern och Corem"

Bolag Tre styrelseledamöter lämnar Castellums styrelse om bolagsstämman väljer Rutger Arnhult till ordförande. Ledamoten Christer Jacobson berättar här om sitt beslut - och rädslan för att ett Castellum under Arnhult skulle gå i en helt ny riktning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY