Image

Unikt gymnasium invigs i Växjö

AFFÄRER I morgon invigs Skanskagymnasiet i Växjö. Intresset för programmet är stort och hittills har rektor Magnus Birgersson fått in drygt 70 ansökningar. Gymnasiet är det första i Sverige som är anpassat för blivande arbetsledare inom byggbranschen.
Publicerad den 8 Maj 2009

Den tre år långa utbildningen präglas av ett löpande samarbete med erfarna Skanska-medarbetare och programmet innehåller bland annat 15 veckors praktik på något av Skanskas många projekt. Dessutom erbjuds eleverna provanställning hos Skanska efter avslutade studier. Programmet som startar i augusti tar in 30 elever från hela landet.

– Det ska bli väldigt spännande och utmanande att vara med och utbilda framtidens ledare i byggbranschen. Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen av grönt byggande vilket känns naturligt då Skanskagymnasiet ligger i Växjö kommun, en kommun som ligger i framkant inom just detta område, säger rektor Magnus Birgersson.

Tanken bakom Skanskas satsning är att byggbranschen behöver attrahera fler unga människor. Genom en specialutformad gymnasieutbildning kan unga attraheras av att vara med att utveckla, bygga och underhålla den fysiska miljön för människor att bo, arbeta och resa i.

Målet är att eleverna ska få en gedigen utbildning med både byggämnen och kärnämnen. Genom att erbjuda ett skräddarsytt gymnasieprogram skapar Skanska en rekryteringsbas med kompetenta medarbetare inom områden där det i framtiden kommer att råda brist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige