Image

Tyréns expanderar i region Väst

Bolag Tyréns vill bredda sig med 100 nya medarbetare i region väst inom de närmaste tre åren.
Publicerad den 4 Mars 2016
Christer Abrahamsson. Bild: Tyréns
Christer Abrahamsson.

På bara några år har Tyréns dubblerat antalet anställda och etablerat flera nya kontor runt om i landet. Nu väljer företaget att lägga extra fokus på västra Sverige och Norgemarknaden – marknader med tillväxtpotential och stora infrastruktur- och bostadsbyggnadsprojekt.

Alla typer av kompetenser inom samhällsbyggnadssektorn är efterfrågade.
– Det är ett spännande och utmanande uppdrag att få leda Tyréns i Västsverige, säger Christer Abrahamsson, ny regionchef Väst. Det händer mycket inom samhällsbyggnadsområdet i regionen och det finns stor tillväxtpotential för företaget. Byggandet av Älvstaden kräver bostäder motsvarande centrala Halmstads storlek. Dessutom växer nya stadsdelar och tätorter fram i och med infrastrukturprojekten Västlänken och Götalandsbanan. I Norge växer Osloregionen starkt. Detta skapar ringar på vattnet både för bostadsbyggande och andra samhällsbyggnadsprojekt. I dessa arbeten vill förstås Tyréns vara en aktiv och stark aktör i alla skeden och till det behövs många konsulter.

Christer Abrahamsson har över 20 års erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn. Han är utbildad fysisk samhällsplanerare och byggnadsingenjör vid Högskolan i Gävle. Tidigare har han bland annat arbetat som stadsbyggnadschef i såväl Göteborgs som Mölndals stad med ansvar för stadsplanering, bygglov, mark- och exploatering samt lantmäteri. Senast kommer han från Länsstyrelsen i Västra Götaland där han har arbetat som samhällsdirektör i tre år. Christer tillträdde sin nya roll den 1 mars och är nu sysselsatt med att skapa och utveckla ett starkare Tyrens i Väst.

– Ett första steg blir att lära känna företaget och stärka och utveckla våra affärsområden. Jag tror att mina erfarenheter från arbete inom stat och kommun kommer bli en stor tillgång för Tyréns i den här tillväxtfasen. I Göteborg har vi nyligen flyttat till ett nytt modernt kontor, mitt i regionkärnan där vi har tagit i höjd för att kunna växa. Vi är idag cirka 160 konsulter i regionen och målet är att vara 260 inom de närmaste tre åren. Vi ska växa organiskt men vi kommer även att se över möjligheten att göra bolagsförvärv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige