Image

Tre konsulter samlas under gemensamt namn

BOLAG Ett av Nordens främsta konsultföretag inom fastighetsbranschen, TP Group, byter nu namn till Niras i Sverige. Det innebär samtidigt att varumärkena Nordplan, Restaurator och miljökonsulten Johan Helldén AB går över till det gemensamma varumärket Niras i Sverige. Syftet med förändringen är att skapa ett heltäckande erbjudande och att bidra med miljökompetens till fastighetsmarknaden.
Publicerad den 26 Januari 2010

Niras, ett av Danmarks största konsultföretag inom fastigheter, infrastruktur och miljö, tar klivet in på den svenska marknaden. Genom att integrera sina olika tjänsteområden skapar Niras i Sverige ett heltäckande erbjudande som bättre motsvarar efterfrågan. Dessutom ser Niras i Sverige nya möjligheter att på allvar lyfta in klimat- och miljöfrågor i fastighetsbranschen.

- Det handlar om allt från fastigheters miljöpåverkan, exempelvis när det gäller materialval eller energiåtgång, till de miljörisker som kan finnas vid fastighetsförvärv. Här märker vi en stark trend i samhället, och det är tillfredsställande att vi nu ännu mer kan integrera kunskapen mellan våra fastighets- och miljökonsulter. Det är också ett sätt att expandera marknaden för våra tjänster, säger Jan Leife, vd för Niras AB.

Niras i Sverige kommer att verka inom sju olika tjänsteområden, nämligen fastighetsutveckling, byggprojektledning, fastighetsinvestering, stads- och centrumutveckling, byggnadsantikvariska tjänster, miljö och klimat samt hyresgästrådgivning. Målet är att fördubbla omsättningen inom fem år.

- Vi har konkurrenter på alla våra tjänsteområden. Men det finns ingen som har ett så heltäckande utbud som Niras i Sverige. Vi vill etablera oss som en ny sorts heltäckande konsultföretag inom fastighetsbranschen. Kunderna ska inte behöva gå över ån efter vatten om de har behov av bredare konsulttjänster. Det skapar effektivitet och ökad kundnytta, säger Jan Leife.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige