Image

Tornet förvärvar i Malmö och Stockholm

TRANSAKTIONER Nystartade Fastighets AB Tornet har genom sitt dotterbolag Tornet Bostadsproduktion AB förvärvat två fastigheter i Malmö och ett projekt i Stockholm. Säljare är Peab.
Publicerad den 30 Juli 2010

- Vi ser med stor tillförsikt på möjligheten att vara med och utveckla hyresmarknaden i Sverige. Nyproduktion av hyresrätter är en förutsättning för tillväxt, säger Tornets vd Göran Wendel.

Tornet Bostadsproduktion AB förvärvar två fastigheter i Gyllins Trädgård vid området Husie i Malmö. Fastigheterna består av två punkthus med totalt 44 lägenheter och den totala uthyrningsbara ytan är 3012 kvadratmeter.

Den första fastigheten är fullt uthyrd och hyresgästerna flyttar in under juli 2010. Den andra fastigheten kommer att vara klar för inflyttning i november 2010.

Vidare förvärvar Tornet Bostadsproduktion fastigheten Kuggören 1, Kärrtorp i Stockholm. På fastigheten kommer tre hus att byggas. Totalt blir det 59 lägenheter med en uthyrningsbar yta om 4 000 kvadratmeter. Den planerade byggstarten är september 2010 och fastigheten beräknas vara färdigställd våren 2012.

Fabege och Peab äger 45 procent vardera och Brinova tio procent av Tornet. Tornet äger i sin tur 62 procent av Tornet Bostadsproduktion. Resterande 38 procent ägs av Folksam och Riksbyggen (19 procent vardera).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige