Image

Tengbom vinner arkitekttävling i Göteborg

Bygg/Arkitektur Tengbom vann – med förslaget ”Mångsida” – arkitekttävlingen för nybyggnad av Grevegårdsskolan i Göteborg som Göteborgs Stad Lokalförvaltning bjöd in till under 2013.
Publicerad den 21 Mars 2014
Tengbom vinner arkitekttävlingen om Grevegårdsskolan i Göteborg. Bild: Tengbom
Tengbom vinner arkitekttävlingen om Grevegårdsskolan i Göteborg.

Göteborgs Stad Lokalförvaltning bjöd i september in till en arkitekttävling för nybyggnad av Grevegårdskolan som omfattade en ny F-9 skola, en förskola med fem avdelningar samt en idrottshall. Målet var att hitta en lösning hur de olika verksamheterna skulle lokaliseras, samordnas och gestaltas inom samma fastighet.

Tävlingsuppgiften var uppdelad i fem bedömningsområden med uttalade krav på funktion där de tävlande skulle visa på att förslaget uppfyller de krav som ställs inom respektive bedömningsområde. Det blev Tengboms förslag ”Mångsida” som tog hem första priset.

- Vi är båda stolta och oerhört glada över att ha vunnit denna tävling. Vår idé var att försöka skapa en skola som ska andas tydlighet och identitet. Det är en öppen och mångsidig byggnad med en form inspirerad av hexagonens olika riktningar, säger Lina Swanberg, studiochef för Utbildning & Byggnadsvård hos Tengbom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige