Image

Svenskt digitaliseringsföretag attraherar amerikanska investerare

Bolag Svenska Icontrol, en app för digitalisering av byggsektorn, har uppmärksammats av affärsacceleratorn 500 Startups och apputvecklaren har nu blivit antagen till det amerikanska accelerationsprogrammet i San Francisco.
Publicerad den 22 November 2016
Appen ska ersätta pappersarbete ute på byggarbetsplatsen. Bild: Icontrol
Appen ska ersätta pappersarbete ute på byggarbetsplatsen.

Icontrol är en app för Ipad och Iphone med målet att ersätta pappersarbete ute på byggarbetsplatsen. Platspersonalen använder appen för att skapa färdiga protokoll för allt som sker i produktion, exempelvis skyddsronder, försyner och avvikelser, med stora tidsvinster och minskade kostnader som resultat.

Icontrol togs fram som del av ett SBUF-projekt i samarbete med en styrgrupp där bland annat NCC, Skanska och Peab deltog. Byggföretaget JM genomförde 2015 en självständig studie av Icontrol på sina byggen. Studien visar att den administrativa arbetstiden minskade med hälften, samtidigt som byggfelen kunde åtgärdas tidigare i processen.

500 Startups har inriktning på snabb tillväxt. Genom acceleratorprogrammet tar Icontrol in en första investering om 150 000 dollar från 500 Startups, motsvarande drygt 1,3 miljoner svenska kronor. Programmet löper från november till februari 2017 då medarbetare från Icontrol deltar på plats i San Francisco. Ambitionen med acceleratorsprogrammet är att Icontrol inom några månader ska öka sin omsättning med upp emot 400 procent och programmet kan ses som ett första steg i syfte att visa företagets utvecklingsmöjligheter.

- Det är väldigt spännande. 500 Startups är en chans för oss att öka utvecklingstakten och ta ett första steg in i en ny marknad, därför är det viktigt att vi gör det mesta av programmet, säger Alexander Selling, vd och medgrundare till Icontrol.

- Vår vision är att skapa en branschstandard för all dokumentation inom byggbranschen - och jag känner att vi är på god väg att göra det, fortsätter han.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige