Image

Svenska Bostäder beslutar om nya hyresrätter

Bygg/Arkitektur Svenska Bostäder går vidare i processen att bygga totalt 213 nya hyresrätter. Lägenheterna kommer att ligga vid Spånga station och i Norra Djurgårdsstaden.
Publicerad den 26 April 2013

Investeringsbeslutet för Kvarteret Hedvig Spånga/Solhem innebär 63 nya lägenheter som kompletterar befintlig bebyggelse. Etapp ett förväntas påbörjas under hösten 2013.
Svenska Bostäders styrelse har även fattat inriktningsbeslut för 150 nya lägenheter i kvarteret Björnlandet i Norra Djurgårdsstaden, där byggstart planeras till våren 2014.

– Att bygga nya hyresrätter är en absolut nödvändighet för en växande stad. Genom att hålla en hög byggtakt kan vi se till att de som vill arbeta eller studera i Stockholm får lättare att hitta en bostad, säger Berthold Gustavsson (M), ordförande i Svenska Bostäder.

– De nya lägenheterna är två olika exempel på hur man kan bygga en tät, vacker och miljövänlig stad. I Spånga förtätar vi ett kvarter med utmärkta kommunikationer intill Spånga station och i Norra Djurgårdsstaden planerar vi en helt ny stadsdel från grunden med närhet till vatten, grönska, service och kollektivtrafik, säger Berthold Gustavsson (M), ordförande i Svenska Bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige