Image
Bladins skola i Malmö.
Bladins skola i Malmö. Bild: Svefa

Svefa rådgivare vid försäljning av skolfastighet i centrala Malmö

Uthyrning Stiftelsen Bladins Skola avyttrar fastigheten Odense 4, belägen i centrala Malmö, till Malmö Stad. Svefa har varit säljarens rådgivare i transaktionen som har en köpeskilling motsvarande 298 miljoner kronor.
Publicerad den 28 April 2023

I samband med överlåtelsen tecknar Bladins skola ett 15-årigt hyresavtal och fortsätter att bedriva sin grundskoleverksamhet (åk 1–9) samt montessoriförskola i fastigheten. Total uthyrbar area motsvarar cirka 8 230 kvadratmeter. Köpet har godkänts av Kommunfullmäktige och har vunnit laga kraft.

– Vi ser fortsatt god investeringsvilja i samhällsfastigheter, både från den offentliga och privata sektorn i dagens marknad, säger Mikael Gustafsson som varit Svefas projektledare för transaktionen.

Malmö stad tillträder fastigheten den 15 juni.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige