Image
Stig Svedberg.
Stig Svedberg. Bild: Tvättbjörnen Förvaltning

Svedberg köper fler Amastenaktier

Bolag I går tillträdde Amasten Tvättbjörnen-beståndet i Sundsvall, som delvis betalades med nyemitterade aktier. Utöver de aktierna har Tvättbjörnens ägare Stig Svedberg köpt ytterligare fem miljoner stamaktier.
Publicerad den 3 Oktober 2018

Svedbergs aktieförvärv skedde utanför börsen till ett pris om 4,50 kronor per aktie. Säljare var Warivi Holding.

Tillsammans med de 15 500 000 stamaktierna som erhölls från försäljningen av Tvättbjörnen uppgår Stig Svedbergs totala ägarandel, privat och via bolag, till cirka 100 miljoner kronor, motsvarande tolv procent av aktiekapitalet och det totala röstetalet i Bolaget. Svedberg blir därmed bolagets tredje största aktieägare.

– Vi ser en styrka och goda framtidsutsikter i Amasten, där vi kommer att utöka vårt ägande ytterligare, säger Stig Svedberg, vd för Tvättbjörnen.
– Det glädjer mig att vi har fått in en ny stark storägare till bolaget. Stig Svedberg har lång erfarenhet i fastighetsbranschen och jag är övertygad om att Stig kommer ha en viktig roll i utvecklingen av Amasten, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY