Image

Storbolag misstänks för fuskförsäljningar

JURIDIK Henderson Land Development, ett av världens största fastighetsbolag, misstänks för att ha försökt driva upp bostadspriserna i Hong Kong genom fejkade affärer med lyxlägenheter.
Publicerad den 6 Augusti 2010

I oktober förra året skrev Henderson försäljningsavtal om 25 lyxlägenheter i Hong Kong, bland annat en femma som gick för 57 miljoner dollar.

I juni meddelade Henderson att 20 av de 25 affärerna inte gick igenom, och det visade sig att köparna var 20 olika skalbolag som hade anlitat samma advokatbyrå.

Affären utreds nu av polisen, som misstänker att Hendersons syfte har varit att driva upp bostadspriserna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige