Image

Stor resultatökning för Wallenstam

Bolag Värdeökningar och sänkt bolagsskatt ger Wallenstam ett resultat efter skatt på nästan två miljarder kronor för helåret 2012. Bolaget höjer utdelningen till 1,25 kronor per aktie (1,20).
Publicerad den 21 Februari 2013
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Hyresintäkterna ökade till 1 576 miljoner kronor (1 532) och förvaltningsresultatet till 375 miljoner kronor (343).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 1 406 miljoner kronor (907) och på derivatinstrument till -72 miljoner kronor (-324).

Resultatet efter skatt landade på 1927 miljoner kronor (736) och vinsten per aktie blev 11,3 kronor (4,3).

Resultatet påverkas positivt av en engångsintäkt på 392 miljoner kronor till följd av omvärdering av uppskjuten skatt då bolagsskatten har sänkts till 22 procent.

För fjärde kvartalet 2012 är hyresintäkterna något lägre än förra året, 391 miljoner kronor jämfört med 393 miljoner kronor. Förvaltningsresultatet uppgår till 73 miljoner kronor (80). Förändringarna beror på förändringar i fastighetsbeståndet.

Substansvärdet per aktie ökar och uppgår till 88 kronor (80).

Styrelsen föreslår en höjd utdelning till 1,25 kronor per aktie (1,20).

- Att äga och utveckla fastigheter i rätt lägen med en god utvecklings- och värdepotential blir allt viktigare. Jag är mycket trygg i vår positionering. Hela vår placeringsfilosofi handlar om att bygga, utveckla och förvalta fastigheter i rätt lägen, på marknader som har högst tillväxt. Resultatmässigt ser vi nu också en positiv effekt av vår nyproduktion och den medvetna koncentrationen av kommersiella fastigheter till attraktiva innerstadslägen, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige