Image

Stenvalvets ägare skjuter till en miljard

Bolag Stenvalvets ägare har beslutat att skjuta till en miljard kronor till bolaget. Den nya allokeringen skall användas till nya förvärv och utveckling av det befintliga beståndet av samhällsfastigheter.
Publicerad den 29 Januari 2016

Stenvalvet ägs av AI Pension, tjänstepensionsbolaget Alecta, Kyrkans Pensionskassa, Kåpan pensioner försäkringsförening och Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Med det allokerade kapitalet finns nu en möjlighet att öka bolagets fastighetsinnehav från idag cirka 7,5 miljarder kronor till cirka tolv miljarder kronor på sikt.

- Med det nya kapitalet kan vi fortsatt vara en aktiv aktör på svensk fastighetsmarknad. Vi är kontinuerligt i dialog om nya förvärv av samhällsfastigheter och vi utvärderar också målmedvetet möjligheten att uppföra nya vård- och omsorgsboenden på sikt, säger vd Magnus Edlund.

Stenvalvets affärsidé är att äga, aktivt förvalta och utveckla samhällsfastigheter i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige