Image

Sten Nordin: Flytta SVT och SR och bygg studentbostäder

Stockholm Sten Nordin skriver på DN Debatt i dag att SVT och SR borde flyttas till Värtan, vilket skulle öppna upp för mer än 500 nya bostäder på Gärdet.
Publicerad den 18 Oktober 2012

Sten Nordin (M), Stockholms finansborgarråd och ordförande i kommunstyrelsen, skriver:

”Sverige Television offentliggjorde i tisdags (9 oktober 2012) att de flyttar ut ur ett av sina två hus på Gärdet. Detta öppnar för nya möjligheter för både bostäder och studentlägenheter i området. SVT säger att de nu tittar på hur BBC i London framgångsrikt skapat ett mediehus där de delar lokaler med andra aktörer inom mediebranschen.

I Stockholm finns det i dag ett mediekluster i Värtan som vuxit fram under åren. En flytt av både SVT och Sveriges Radio till Värtan skulle innebära ett stort lyft för Stockholms nya och framväxande mediekluster. Där finns möjligheterna för SVT och SR att uppnå liknande framgångar som BBC:s i London.

En flytt av SVT och SR skulle också öppna för uppskattningsvis 500–700 nya bostäder på den mark de befinner sig på i dag. Dagens tv- och radiohus ligger i närhet av flertalet högskolor, vilket även gör det till en ultimat plats för studentbostäder.
För att utöka antalet bostäder och studentbostäder i centrala delar av innerstaden finns det bara två sätt att bygga mer, på höjden och på befintlig mark. Detta är ett lysande tillfälle att bygga på befintlig mark i ett område där efterfrågan på både bostäder och studentbostäder är som allra högst.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige