Image

Spektakulära bostäder planeras i Rinkeby

STADSUTVECKLING Sex spektakulära huskroppar – med 350 lägenheter – ska knyta ihop Rinkeby med Järvafältet. Byggvesta har anvisats mark för bostäder, som arkitektbyrån Kjellander & Sjöberg har utarbetat förslaget till.
Publicerad den 3 April 2008

En utbyggnad av nya E 18 ska påbörjas under året. Leden ska överdäckas på en sträcka om vardera 300 meter norr om Rinkeby respektive Tensta, skriver Svenska Dagbladet.

Vid Rinkeby har ByggVesta anvisats mark för bostäder och ett förslag från Kjellander & Sjöberg har valts ut.
De sex byggnaderna får "knäckta" huskroppar med snedställda gavlar.

Tanken är att ge invånarna i Rinkebytrakten bättre möjligheter till boendekarriärer, men också locka personer som arbetar i Kista att bosätta sig på "Rinkebyterrassen", skriver Svenska Dagbladet.

Stadsbyggnadskonoret skriver att "förslaget bedöms ha potential att ge Rinkeby en image som gör synen på ett miljonprogramsområde mindre endimensionell".

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige