Image

Sparar 80 miljoner dollar på fusion

Bolag Nu är fusionen mellan Prologis och AMP Property Corporation genomförd, och nya Prologis handlas på New York-börsen. Fusionen förväntas innebära en bruttobesparing på omkring 80 miljoner dollar i form av sänkta administrations- och allmänna omkostnader i slutet av 2012.
Publicerad den 8 Juni 2011

I och med fusionen har varje tidigare stamaktie i Prologis omvandlats med rätt att förvärva 0,4464 av en nyemitterad aktie i det sammanslagna företagets aktiestock.

Varje aktie i AMB:s aktiestock fortsätter att utgöra en aktie i det sammanslagna företagets totala aktiestock. Tidigare aktieägare i Prologis och tidigare aktieägare i AMB äger omkring 60 respektive 40 procent av det sammanslagna företagets aktiestock.

Transaktionen kommer att skapa synergier och omedelbart generera värdehöjande effekter, samt ge en förväntad bruttobesparing på omkring 80 miljoner dollar i form av sänkta administrations- och allmänna omkostnader i slutet av 2012.

Hamid R. Moghadam – tidigare CEO i AMB och Walter C. Rakowich, tidigare CEO i Prologis delar nu positionen som CEO i det sammanslagna företaget fram till den 31 december 2012, då Rakowich avgår och Moghadam blir ensam CEO.

Fram till dess ska Moghadam fokusera på att utforma företagets vision, strategi och private equity franchise. Rakowich kommer att koncentrera sig på den operativa verksamheten med fokus på att integrera de två plattformarna och optimera fusionssynergierna. Dessutom kommer Moghadam att sitta som ordförande i styrelsen och Rakowich som ordförande i styrelsens verkställande kommitté.

Koncernens huvudkontor kommer att vara beläget i San Francisco, och huvudkontoret för företagets operativa funktioner lokaliseras till Denver.

Förutom Moghadam och Rakowich ingår följande ledamöter i styrelsen: Lydia H. Kennard, J. Michael Losh, Jeffrey L. Skelton och Carl B. Webb, tidigare ledamöter i AMB:s styrelse, och George L. Fotiades, Christine N. Garvey, Irving F. Lyons III, D. Michael Steuert och William D. Zollars, tidigare medlemmar i Prologis förtroenderåd. Irving F. Lyons III blir lead independent director.

– Den fullbordade fusionen är en stor bedrift, och jag vill tacka våra kolleger runt om i världen för deras arbetsinsatser, säger Moghadam. Det krävs engagemang bland medarbetarna för att en fusion skall bli framgångsrik på sikt och eftersom vi har det bästa teamet i branschen så har jag stort tilltro till företagets framtid.

– Vi har fattat snabba och målmedvetna beslut om integrationen och jag är mycket nöjd med resultaten hittills, säger Rakowich. Det återstår visserligen en hel del arbete innan planen är fullständigt genomförd men vi har medarbetarna, systemen och processerna, vilket innebär att vi nu kan börja agera som ett gemensamt företag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige