Image
Vindkraften 2
Vindkraften 2 Bild: SLP

SLP går in i ny ort – förvärvar modern logistikanläggning i Borås

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en modern logistikanläggning. Fastigheten är belägen på det attraktiva logistikområdet Viared i Borås.
Publicerad den 1 April 2021

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd. Största Hyresgäst är PR Home, som har sitt lager och huvudkontor inom fastigheten. PR Home är en framgångsrik aktör inom försäljning av lampor och lampskärmar och etablerade 2016 sig i fastigheten. Kvarvarande hyreslängd är drygt fem år. Säljare är ett närstående bolag till hyresgästen. Transaktionen görs i bolagsform.

– Fastigheten är modern och passar väl in i vår portfölj och strategi. Genom förvärvet stärker vi vår geografiska närvaro i ett bra och för SLP prioriterat logistikläge, säger Peter Strand, vd i SLP.

SLP:s fortsätter alltså sin köpoffensiv inom lager- och logistik och bara under de senaste veckorna är det bolagets andra "sale-ande-lease-back affär". Peter Strand kommenterar:
– Det händer mycket i SLP just nu. Vi växer med nya fastigheter och samtidigt har vi förstärkt vår organisation ytterligare för att fortsatt kunna skapa mervärde för hyresgäster och i vårt fastighetsbestånd. Det är vår avsikt att göra många fler affärer under året. Det får absolut gärna vara "sale-and-lease back", där vi på flera olika plan kan skapa synergier för både hyresgäst och SLP. Det blir en win-win för alla.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige