Image

Skanska köper i Stockholm

TRANSAKTIONER Skanska köper en kontorsfastighet på Kammakargatan i Stockholms innerstad i syfte att utveckla och bygga lägenheter.
Publicerad den 15 September 2009

Fastigheten som 1862 uppfördes som bostadshus byggdes på 50-talet om till kontor. Nu ska fastigheten återigen bli bostäder.

– Vi är glada att medverka till att fler bostäder skapas i Stockholms innerstad. Att omvandla outhyrda kontor i city till attraktiva lägenheter borde vara intressant för många fastighetsägare idag, säger Anders Danielsson, vd, Skanska Sverige.

Vakanserna är många på kontorsmarknaden i Stockholmsregionen och flera fastigheter från 60- och 70-talen är i behov av renovering, inte minst ur miljöperspektiv. Stockholms stad är positiv till att omvandla kontor till bostäder och ger därför fastighetsägare förtur i plan- och bygglovsprocessen.

Fastigheten på Kammakargatan 39 är knappt 2 000 kvadratmeter och beräknas inrymma 13 lägenheter med en genomsnittsstorlek på cirka 90 kvadratmeter. Skanska påbörjar försäljningen nästa år och inflyttning beräknas ske i början av 2011.

– Efterfrågan för den här typen av lägenheter är stor. Det finns inte många moderna lägenheter i äldre hus och vi räknar med ett stort intresse när vi startar försäljningen nästa år, säger Marcus Edvinsson, försäljningschef för Stockholm, Skanska.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige