Image

Skanska får flera stora uppdrag i USA

BYGG Skanska får tre bygguppdrag i USA. Det handlar om en gymnasieskola i Oregon för cirka 430 miljoner kronor, en industrianläggning i Arizona för 595 miljoner kronor, och ett sjukhus i Washington för cirka 500 miljoner kronor.
Publicerad den 14 December 2009

Kund i gymnasieskolaffären är den lokala skolmyndigheten i Redmond, Beaverton, och kontraktet gäller en cirka 25 000 kvadratmeter stor skolbyggnad.

Skolbyggnaden ska utformas för att uppfylla kraven för Leed-certifiering på guldnivå.

Skanska har fått byggledningsuppdraget för en industribyggnad i Arizona. Uppdraget gäller en större industrianläggning för ett tillverkningsföretag som är en av Skanskas återkommande kunder. Projektet är lokaliserat till Arizona och genomförs av Skanskas Oregon-kontor.

Kontraktssumman uppgår till motsvarande 595 miljoner kronor.

Skanska har också fått uppdraget att leda utbyggnaden av ett sjukhus för MultiCare Health System i Washington. Kontraktssumman uppgår till motsvarande cirka 500 miljoner kronor.

Kontraktet avser den fortsatta utbyggnaden av MultiCare Good Samaritan Hospital i Puyallup, cirka 50 kilometer söder om Seattle i Washington.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige