Image

Skanska bygger för nästan en miljard i USA

BYGG Skanska har fått byggledningsuppdraget för ett nytt datacenter i västra USA. Kund är ett av de största företagen inom internethandel. Kontraktssumman uppgår till 150 miljoner dollar, cirka 930 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Oktober 2008

Uppdraget gäller ett nytt cirka 19 000 kvadratmeter stort datacenter. Datakraft är central för företagets verksamhet och syftet är öka datakapaciteten.

Energieffektiva lösningar som minskar utsläppen av växthusgaser var avgörande för att Skanska valdes för genomförandet. Skanska har utvecklat en helhetslösning som reducerar energikostnaden för drift och kylning av anläggningen med upp till 60 procent jämfört med traditionell teknik.

– Vi har fokuserat på att utveckla vår expertis som gröna byggare. Våra gröna lösningar gynnar både oss, kunden och miljön. Vi stärker konkurrenskraften för båda parter samtidigt som vi minskar miljöpåverkan, säger Mike McNally, vd, Skanska USA Building.

Arbetet har inletts och ska vara avslutat i maj 2010.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige