Image

Ska rekrytera mer inom vård

Bygg/Arkitektur Link arkitektur får rita Södersjukhuset för Locum, och planerar att rekrytera ytterligare kompetens inom vårdarkitektur.
Publicerad den 27 Maj 2013
Elisabeth Berglund Bild: Link
Elisabeth Berglund

– Vi är absolut ett av Nordens starkaste arkitektföretag på vårdområdet med ett flertal pågående större projekt för både privata och offentliga beställare, säger Elisabeth Berglund, vd för Link arkitektur.

- Med detta avtal stärker vi den positionen. Senaste tiden har vi inte bara vunnit anbudet för Södersjukhuset, utan också prekvalificerat oss till en tävling rörande universitetssjukhuset i Örebro. Men vår ambition är att bli ännu bättre och vi kommer inom kort att gå ut och rekrytera ytterligare vårdkompetens för att kunna fortsätta expansionen av detta område.

Om- och tillbyggnadsprojektet av Södersjukhuset ska starta under 2013. Projektet som beräknas vara färdigt 2017- 2018 är värderat till över tre miljarder kronor.
1944 invigdes Södersjukhuset som då var Nordens största sjukhus. En del byggnader har tillkommit under åren och ett kontinuerligt utvecklingsarbete har skett men nu väljer Locum att göra en mer omfattande insats. Link arkitektur får ansvaret att utforma den nya om- och tillbyggnad som ska genomföras och kommer att inleda arbetet inom kort. Arbetet omfattar såväl framtagande av program, projektering samt utformning av de nya byggnaderna exteriört och interiört.

– Vi är stolta över att få ansvar för detta projekt, säger Peder Lindblad på Link arkitektur. Södersjukhuset är ett bra exempel på en robust arkitektur som var nytänkande på sin tid och det ligger fantastiskt vackert. Den här uppgiften representerar en stor och spännande utmaning. Med respekt för den unika omgivningen vill vi skapa en modern vårdmiljö som kombinerar god arkitektur med ny teknik och morgondagens miljöambitioner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige