Image

Sjöbergska palatset får ny hyresgäst

Uthyrning Qvesarum Byggnadsvård nyetablerar butik och showroom i Malmö. Den nya butiken är belägen i anrika Sjöbergska palatset på Östergatan 2 i centrala Malmö.
Publicerad den 14 Augusti 2017
Qvesarum Byggnadsvård öppnar i Sjöbergska Palatset. Bild: Qvesarum Byggnadsvård
Qvesarum Byggnadsvård öppnar i Sjöbergska Palatset.

Butiken i Malmö kommer att erbjuda Qvesarum Byggnadsvårds sortiment av hållbara bygg- och inredningsprodukter i traditionell stil. Det som inte har fått plats i butiken kommer att erbjudas som beställningsvaror.

– Att exponera samma breda sortiment på Malmöbutikens 160 kvadratmeter som i vårt stora showroom på 1 200 kvadratmeter i Slogstorp, 20 minuter nordost om Lund, har varit en utmaning. Nu återstår bara den sista handpåläggningen för att butiken ska kunna öppna för allmänheten, berättar Joakim Emanuelsson, vd, som ansvarat för etableringen.

Qvesarum Byggnadsvård i Malmö ligger i det anrika Sjöbergska Palatset uppfört 1893 efter ritningar av arkitekt Alfred Arwidius.

– Under uppbyggnaden av butiken har vi tagit hänsyn till husets ålder och K-märkning och bevarat så mycket som möjligt av husets karaktär och även nytillverkat och restaurerat sådant som renoverats bort under årens lopp. Vår vision är att inte bara sortimentet, utan även miljön i butiken ska vara en upplevelse för besökarna, säger Joakim Emanuelsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

AI förändrar hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid. – Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige