Image

SGBC lanserar nytt onlineverktyg

Energi/miljö Sweden Green Building Council lanserar nu ett nytt onlineverktyg för miljöcertifiering av byggnader.
Publicerad den 9 Oktober 2013

Verktyget, som heter Building Green Online, kommer till en början att användas för att hantera registreringar och ansökningar för certifieringssystemen Green Building och Breeam-SE. Från 2014 kommer även Miljöbyggnad att hanteras via Building Green Online, vilket gör att samtliga certifieringssystem som Sweden Green Building Council hanterar går att sköta i samma verktyg.

Building Green Online gör att hela certifieringsprocessen, från registrering till färdig certifiering och verifiering, blir helt onlinebaserad och därmed enklare att överblicka och använda. Building Green Online har utvecklats för att effektivisera och snabba upp ansökningshanteringen, för att göra det allt viktigare arbetet med miljöcertifiering av byggnader enklare för bygg- och fastighetsbranschen.

- Ett funktionellt och mångsidigt onlineverktyg är en förutsättning för att kunna ha snabba och effektiva certifieringsprocesser, som har blivit en nödvändighet i och med det stora och ökande intresset för certifiering i våra system. Det ska vara enkelt och tydligt att lämna in en ansökan och följa hur certifieringen går. Verktyget innebär också en stor skillnad för oss på kansliet som jobbar med certifieringar. Vi kan nu snabbare överblicka aktioner i systemen, minska onödig administration och utföra vårt arbete mer effektivt, säger Linda Kjällén, certifieringschef på Sweden Green Building Council.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige