Image
Ola Serneke.
Ola Serneke. Bild: Serneke

Serneke vill ändra villkor för obligationslån

Ekonomi/Finansiering Serneke vill förlänga löptiden och ändra en del av villkoren i ett obligationslån.
Publicerad den 4 Juni 2020

Serneke ber om godkännande från obligationsinnehavare av sitt upp till en miljard kronor seniora icke-säkerställda inlösenbara obligationslån med rörlig ränta 2018/2021 (ISIN: SE0011256338) med utestående belopp om 700 miljoner kronor avseende en förlängning av löptiden och genomförande av vissa ändringar avseende villkoren.

För att förlänga obligationernas löptid med 18 månader, ta bort ett likviditetsåtagande (finansiell kovenant) och för att göra vissa andra ändringar i villkoren för obligationerna, har Serneke instruerat agenten, Intertrust (Sweden) AB, att inleda ett skriftlig förfarande avseende de utestående obligationerna.

Bolaget erbjuder viss ersättning för ändringarna av villkoren till obligationsinnehavarna (de anges närmare i kallelsen).

Det tillämpliga omröstningskravet för att godkänna begäran är ett kvorum av obligationsinnehavare som representerar minst 20 procent av det justerade nominella beloppet och en majoritet om minst två tredjedelar av det justerade nominella beloppet för vilket obligationsinnehavare svarar i det skriftliga förfarandet och som samtycker till begäran, såsom närmare anges i kallelsen om skriftligt förfarande. Obligationsinnehavare som representerar 53 procent av det justerade nominella beloppet har åtagit sig att rösta för de föreslagna ändringarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många Netto-butiker har Coop ställt om

Bolag Coop köpte för drygt ett år sedan Nettos svenska butiker. I affären ingick 163 butiker som ställs om till Coops nya butiksformat. Coops presschef Helena Esscher berättar för Fastighetssverige hur det här arbetet fortskrider.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY