Image

Serneke: Första avsluten i nivå med teckningskursen

Bolag Serneke-aktien noterades på Nasdaq Stockholm på torsdagen. De första avsluten gjordes mellan 110 och 112 kronor. Teckningskursen var 110 kronor.
Publicerad den 24 November 2016
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Erbjudandet var kraftigt övertecknat.

Cirka 13 000 personer har anmält sig för teckning inom erbjudandet till allmänheten i Sverige. Alla dessa personer har tilldelats aktier.

Teckningskursen var 110 kronor.

Ola Serneke:
- När jag startade Serneke var visionen att skapa en ledande entreprenad- och projektutvecklingskoncern. Sedan dess har vi, alla medarbetare i Serneke, tillsammans och målmedvetet arbetat utifrån den visionen. Nu har vi passerat en viktig milstolpe i Sernekes utveckling genom en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Det är glädjande att se att intresset att teckna sig vid notering var stort. Jag är glad över en stark och bred investeringsvilja från både svenska och internationella institutioner samt privatpersoner i Sverige.

- Vår erfarenhet och nytänkande, i kombination med spännande tillväxtmöjligheter framöver, gör att vi ser med optimism på framtiden som noterat bolag. Idag passerar vi en viktig milstolpe för att imorgon fortsätta att bygga ett starkt bolag som kommer att kunna skapa värden för alla våra intressenter som aktieägare, medarbetare och för våra kunder.

Cliens Kapitalförvaltning, Carnegie Fonder, Svolder AB samt Familjen Olsson Eriksson inom Stena-sfären (”Cornerstone-investerare”) har tilldelats aktier i erbjudandet om sammanlagt 285 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 44,8 procent av antalet aktier i erbjudandet (cirka 40,1 procent av antalet aktier i erbjudandet förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige