Image
Bild: SBB

SBB:s förtydligande – efter ändringen i balansräkningen

Bolag I ett pressmeddelande förklarar SBB kring ändringen i kapitalbindningsstrukturen, där den första versionen av kvartalsrapporten förklaras ha innehållit ett korrekturfel. Den först publicerade rapporten hade en korrekt beskriven kapitalbindningsstruktur på sidan 19 men däremot ett korrekturfel i balansräkningen.
Publicerad den 10 Augusti 2023

I sitt förtydligande skriver bolaget:
SBB offentliggjorde den 14 juli 2023 en finansiell rapport för andra kvartalet 2023. Den först publicerade finansiella rapporten hade en korrekt beskriven kapitalbindningsstruktur (förfallostruktur) på sidan 19 men innehöll ett korrekturfel i balansräkningen på sida 11. Rättningen av korrekturfelet på sida 11 innebär att långfristiga skulder för koncernen, per 30 juni 2023, uppgick till 75 857 MSEK (i den först publicerade rapporten 79 022 MSEK) och de kortfristiga skulderna uppgick till 22 268 MSEK (i den först publicerade rapporten 19 103 MSEK). Den rättade och slutliga finansiella rapporten gjordes tillgänglig på bolagets hemsida senare under dagen den 14 juli 2023.

Analysfirman Creditsights har uppgett på X, tidigare Twitter, att förändringen får konsekvenser för kapitalbehovet framöver.

Enligt firman har SBB nu ökat andelen obligationslån med kort förfall med över 3 miljarder kronor i balansräkningen, från 11,4 till 14,5 miljarder - vilket man menar föranleder ett ökat lånebehov för verksamheten framgent.

Tidigare uppgav bolagets ir-chef Helena Lindahl i ett mejl till Dagens industri att ändringen inte var av sådan art att det var tvunget att meddela marknaden genom ett separat pressmeddelande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige