Image
Ola Svensson.
Ola Svensson. Bild: Victoria Park

SBB värvar chef från Victoria Park

Bolag Victoria Parks nuvarande fastighetschef Ola Svensson lämnar bolaget för att istället bli SBB:s landschef i Danmark och regionchef för Öresundsregionen.
Publicerad den 5 Juli 2019

SBB har anställt Ola Svensson från 1 oktober 2019 som landschef i Danmark och regionchef i Öresundsregionen med placering i Malmö. Ola har närmare 20 års erfarenhet av fastighetsförvaltning och kommer senast från Victoria Park.

Ola Svensson har arbetat i stora och växande fastighetsbolag under 20 år. Den huvudsakliga geografiska inriktningen har varit södra Sverige. Ola är utbildad vid Lunds Tekniska högskola och har erfarenhet från bl a Akelius fastigheter, MKB fastighets AB, Rikshem, Stena fastigheter och senast Victoria Park.
– SBB växer kraftigt och fortsätter med förvärv i Södra Sverige och Danmark. Ola är en viktig del i att skapa fortsatt tillväxt i Södra Sverige och Danmark, säger Fredrik Holm, förvaltningschef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

SBB växer kraftigt i Öresundsregionen och skapar därmed en ny region syftande till att bibehålla en hög kvalitet för bolagets hyresgäster.
– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att arbeta i ett av landets största tillväxtbolag inom fastigheter. Min erfarenhet kommer att passa väl in i det höga tempo som SBB växer, säger Ola Svensson.

För Victoria Parks del betyder förändringen att bolagets vd Per Ekelund, tillika fastighetschef under 2013-2018, kommer tills vidare även inneha rollen som fastighetschef. Victoria Parks ledning kommer därmed bestå av vd och fastighetschef Per Ekelund, CFO Tommy Åstrand och HR och CSR-chef Liselott Wennerström.
– Jag vill tacka Ola för hans dedikerade insatser och engagemang i bolaget. Under sin ettåriga tid hos oss som fastighetschef har han haft en betydande roll i vårt förädlingsarbete för attraktivare bostadsområden. Under perioden har vi bland annat tillträtt drygt 2 000 lägenheter i Haninge och där byggt upp en lokal förvaltningsorganisation. Vi har även framgångsrikt infört central kundservice för såväl ökad service till våra kunder som en mer effektivare förvaltning. Jag har känt Ola i 15 år och med hans gedigna kunnande om fastighetsbranschen önskar vi honom lycka till i sitt nya uppdrag, säger Victoria Parks vd Per Ekelund.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige