Image
Bild: SBB

SBB ändrade i balansräkning utan att meddela marknaden

Bolag Krisdrabbade SBB ändrade i efterhand balansräkningen i sin rapport för det andra kvartalet, utan att meddela marknaden, det rapporterar Dagens industri. Samtidigt menar analysföretaget Creditsights att SBB i och med ändringen kan komma behöva ta in mer kapital än vad som tidigare förutspåtts, det skriver Bloomberg News.
Publicerad den 8 Augusti 2023

Förändringen berodde enligt SBB:s ir-chef Helena Lindahl endast på ett korrekturfel, men Creditsights hävdar i en rapport på X (tidigare Twitter) att bilden av hur mycket lån bolaget behöver på kort sikt kraftigt förändras i och med åtgärden.

Enligt analysföretaget har SBB ökat andelen obligationslån med kort förfall med över 3 miljarder kronor i balansräkningen, från 11,4 till 14,5 miljarder – vilket man menar föranleder det ökade behovet framgent.

Helena Lindahl uppger i ett mejl till Di att ändringen inte var av sådan natur att det krävdes ett separat pressmeddelande.

"I kvartalsrapporten för det andra kvartalet var kapitalbindningsstrukturen (förfallostrukturen) på sidan 19 helt korrekt beskriven. Senare under rapporteringsdagen den 14 juli så rättades ett korrekturfel i balansräkningen med hänsyn till förfallostrukturen", skriver hon till tidningen.

Även blankarfirman Viceroy, som sedan tidigare varit starkt kritiska till SBB, har uppmärksammat ändringen på X.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige