Image

Ruric steg 30 procent på ackordsbesked

BOLAG Rurics ackordsförslag bifölls vid omröstningen i Stockholms tingsrätt i fredags.
Aktien reagerade med ett drygt 30-procentigt glädjeskutt på beskedet.
Publicerad den 29 Mars 2010

77 procent av antalet fordringsägare och 84 procent av fordringsbeloppet var representerade på borgenärssammanträdet. Ackordsförslaget bifölls av samtliga närvarande borgenärer.

Borgenärer med 75 procent av det totala fordringsbeloppet har valt att acceptera det som benämns Alternativ nr 1 och som i huvudsak innebär att fordringsbeloppet kommer att ersättas till 5 procent med kontant betalning, till 28,5 procent i form av nyemitterade aktier av serie B genom kvittningsemission motsvarande en teckningskurs om 6 kronor och till 66,5 procent i form av en ny obligation.

Borgenärer som inte röstat eller som valt Alternativ nr 2 kommer att ersättas med kontant betalning motsvarande 55 procent av godkänt fordringsbelopp.

Rurics styrelse avser att under vecka 13 kalla till en extra bolagsstämma för att godkänna styrelsens kommande beslut om kvittningsemissionen samt besluta om en garanterad företrädesemission av aktier i serie B om cirka 170,4 miljoner kronor och anslutande beslut. Nödvändiga garantier och teckningsförbindelser har redan inhämtats motsvarande hela emissionsbeloppet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige