Image
Riksbyggen har vunnit markanvisning för Backaslövs gärde.
Riksbyggen har vunnit markanvisning för Backaslövs gärde. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen vinner markanvisning i Växjö

Bolag Riksbyggen har vunnit markanvisning i Bäckaslöv i Växjö. Sammanlagt rymmer det nya kvarteret Fiskalen över 200 lägenheter, kontor och restaurang där Riksbyggen uppför BRF Bäckaslövs Gärde med 50 bostadsrätter.
Publicerad den 3 Februari 2023

Hösten 2022 lämnade Riksbyggen, tillsammans med andra aktörer som också vunnit markanvisning in ett förslag till kommunen. Förslagen rymmer drygt 200 lägenheter i form av bostadsrätter, hyresrätter och trygghetsboende i olika storlekar där Riksbyggen uppför 50 bostadsrätter i Brf Bäckaslövs Gärde. I planerna för kvarteret ryms även kontor, hotell, restaurang, gemensamhetslokal och garage.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över markanvisningen. Det här har varit en rolig och spännande resa som genom samarbete med våra arkitekter Tengbom och de andra aktörerna resulterat i att kvarteret att hänger ihop på ett unikt sätt som stärker attraktionskraften för hela Bäckaslöv, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Med vår arkitektur och innovativa hållbarhetslösningar vill vi skapa en stark identitet av sammanhang, trygghet och gemenskap för alla – här ska man känna sig hemma och välkommen. Bottenvåningar och mötet mellan byggnader och gata har utformats för att ge plats åt spontana möten och service, livskvalité i vardagen. Gårdens gestaltning gynnar både naturens ekosystem och en stark social gemenskap, säger Ulrika Lundquist, ansvarig arkitekt på Tengbom.

Kvarterets hållbarhetskoncept har utvecklats från Växjö kommuns fem grundpelare: energi, byggnation, hållbara transporter, mark- och vattenanvändning och social hållbarhet. Taken nyttjas till odling, terrasser och lokalproduktion av solenergi. Som ett led i hållbarhetskonceptet satsar Riksbyggen på bilpooler och klimatförbättrad betong.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige