Image

Rezidor öppnar tre nya hotell i Norge

HOTELL Rezidor Hotel Group öppnar tre nya hotell i Norge. Totalt har de tre hotellen 704 rum.
Publicerad den 29 Juli 2008

Park Inn Arendal är ett befintligt hotell som idag har 42 rum. Från och med tredje kvartalet 2008 kommer det att drivas som ett Park Inn. Ett nytt annex ska byggas så att antalet rum blir totalt 114 från tredje kvartalet 2009. Hotellet ligger i centrala Arendal 260 kilometer söder om Oslo.

Park Inn Gardermoen Airport kommer att ligga i terminalbyggnaden mittemot Radisson SAS Airport Hotel och bredvid Flyporten Conference Center där hotellet även kommer att ansvara för allt som rör driften. Det nybyggda hotellet får 300 rum, en restaurang, bar och ytterligare en konferensanläggning. Hotellet öppnar för de första gästerna under tredje kvartalet 2010.

Radisson Sørlandet Resort Tromøya Arendal blir ett av Norges största resorts med 290 rum. Anläggningen kommer att ligga intill stranden, och beskrivs som ett \″kryssningsfartyg på land\″. Hotellet öppnar under tredje kvartalet 2011 och får två av Rezidors konceptrestauranger, en lobbybar, takeaway-restauranger, en mötes- och konferensanläggning och en supermodern spa- och fitnessanläggning. På området kommer det även att finnas 40 stugor till försäljning, en åretrunt-skridskobana, en bio, ett äventyrsbad, en inomhusparkering på 9 000 kvadratmeter, en marina som byggs kring berget och ska vara öppen året runt samt en liten shoppinggalleria

- Avtalen är ett viktigt steg för vår affärsutveckling i Norge som är en av våra viktigaste hemmamarknader, säger Kurt Ritter, koncernchef och vd för Rezidor.

- Jag är särskilt glad över Park Inn Gardermoen Airport. Rezidor är en av Europas starkaste operatörer av flygplatshotell med närmare 30 hotell i drift eller under utveckling. Vårt befintliga flygplatshotell i Oslo, Radisson SAS Airport Hotel, går oerhört bra och vi är glada över att även få ett Park Inn här i vår portfölj.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige