Image

Rättelse: Sagax köper aktier i Stendörren

Bolag Det är Sagax som har köpt en stor aktiepost i Stendörren, inte bolagets vd David Mindus.
Publicerad den 31 Mars 2016

Uppgiften i torsdagens nyhetsbrev om att David Mindus hade köpt aktier i Stendörren var fel, och berodde på felaktigheter i ett pressmeddelande från Kvalitena.

Satrap Kapitalförvaltning AB, som har köpt aktierna, är ett helägt dotterbolag till Sagax, där David Mindus är vd och största ägare.

Bolaget har köpt en miljon B-aktier och 125 000 A-aktier och blir därmed femte största ägare i Stendörren med 4,5 procent av rösterna och 4,1 procent av kapitalet.

Säljare är Kvalitena, som ser försäljningen som en viktig milstolpe inför Stendörrens planerade listbyte till Nasdaq OMX Mid Cap-lista under 2016.

Kvalitena kommer efter transaktionen att äga cirka 38,46 procent av rösterna och 24,98 procent av kapitalet.

Försäljningen har mäklats via Carnegie Investment Bank och förväntas vara genomförd på torsdagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige