Image

Ramavtal för Stockholm klart

Stockholm Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen Region Stockholm har träffat ett ramavtal om nya hyror i Stockholms stad från och med årsskiftet.
Publicerad den 19 November 2012

I avtalet höjs hyrorna med som högst 2,7 procent i Stockholms innerstad och med 1,6 procent i Stockholms ytterstad. För lägenheter med högre hyror finns vissa begränsningar av höjningsnivåerna.

– Genom avtalet fortsätter vi en målmedveten differentiering av hyrorna mellan innerstad och ytterstad, vilket är bra eftersom det är så de boende värderar olika lägen säger Christer Jansson, vd Fastighetsägarna Stockholm.

– De grundläggande problemen för hyresrätten kvarstår dock. Antalet hyresrätter i Stockholmsregionen minskar varje år, vilket skapar stora svårigheter för många människor som vill etablera sig i regionen. Bostadsbristen blir därmed också ett hot mot Stockholmsregionens utveckling. I avtalet redovisas en fortsatt ambition om ett gemensamt arbete för en hyressättning som bättre speglar hyresgästernas uppfattning om sitt boende. Det är vår bestämda uppfattning att den så kallade Stockholmsmodellen – som parterna är överens om – måste införas omgående för att hyresrätten ska kunna räddas i Stockholm, säger Christer Jansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige