Image
Prefabbolaget dubblar ytan hos Kungsleden.
Prefabbolaget dubblar ytan hos Kungsleden. Bild: Kungsleden

Prefabbolaget dubblar upp hos Kungsleden i Västerås

Uthyrning Kungsleden hyr ut 5 236 kvadratmeter till Prefabbolaget i Kontaktledningen på Stenby i Västerås. Prefabbolaget sitter idag i Kungsledens lokaler på Finnslätten men har behov av att fördubbla ytan för att möta efterfrågan, och fortsätter nu att växa i Kungsledens bestånd. Kontraktet löper under 10 år.
Publicerad den 5 Maj 2021
Annons
Image

– Vi värdesätter långsiktiga relationer till våra hyresgäster och ser positivt på att kunna hjälpa Prefabbolaget att växa i vårt bestånd. Kontaktledningen är specialanpassad efter den tidigare hyresgästen och istället för att riva lokalen kan vi nu anpassa den på ett hållbart sätt, säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Stenby ligger i anslutning till Finnslätten som till största del ägs av Kungsleden. På Finnslätten sitter i dag bland andra ABB, Northvolt och Westinghouse tillsammans med många andra högteknologiska företag. Området genomgår en utveckling för att kunna möta morgondagens behov och fortsätta att locka världsledande företag och medarbetare.

– Våra produkter är eftertraktade men vi befinner oss på en plats där vi inte har den ytan som krävs för att möta våra kunders behov. Eftersom vi trivs bra i området och vill ta del av utvecklingen på Finnslätten är lokalen på Stenby en bra lösning för oss, säger Joachim Holmgren, vd på Prefabbolaget.

Kungsleden har ansökt om bygglov för den kommande anpassningen och står redo att starta arbetet så snart kommunen har godkänt. Avtalet löper under 10 år.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY