Image

Peab får stort uppdrag

BYGG Nu satsar Sigtuna kommun på att utveckla Märsta centrum. 400 nya lägenheter och kommersiella lokaler ska byggas centralt i Märsta, som ligger i Sigtuna kommun. Uppdraget har gått till Peab.
Publicerad den 13 December 2007

Kommunstyrelsen har beslutat om ett planuppdrag för området och kommunfullmäktige förväntas fatta beslut om markförsäljning på sitt sammanträde den 20 december. PEAB Bostad AB betalar 39 miljoner kronor för området och ska även stå för kostnader för framtagande av detaljplanen och infrastrukturåtgärder för att kunna bebygga området. Dessa kostnader uppgår till närmare tio miljoner kronor.

- Nu tar vi ytterligare ett stort steg i utvecklingen av Märsta. Genom samarbetet med PEAB Bostad AB möjliggör vi nu för många nya bostäder och fler företagsetableringar mitt i kommunens centralort, Märsta. Dessutom kan vi äntligen förverkliga tankarna på att bygga ihop Märsta och stadsdelen Valsta som funnits så länge, säger kommunalrådet Anders Johansson (s) i en kommentar.

Planerna för området har funnits länge. Både i översiktsplanen som antogs 2002 och i två kommunala bostadsförsörjningsprogram har området destinerats för bostadsbyggande. Märsta och stadsdelen Valsta byggs ihop till en sammanhängande stadsdel. Mellan Statoilmacken och Centrumleden finns också plats för verksamheter inom handel och kontor

I anslutning till området kommer de tre vägarna och deras anslutningar att förbättras. En ny gång- och cykelväg till Steningedalen, där produktionen av 60 villor, 50 bostadsrätter och 50 hyresrätter just nu pågår, kommer också att byggas. Därmed förbättras trafiksäkerheten och tillgängligheten till det nya området samt till det nya naturreservatet i Steningedalen, Steningebadet och Steninge slott.

- Det nya bostadsområdet kommer ligga centralt i Märsta med närhet till centrum och kollektivtrafik, men bara en stenkast från kommunens huvudidrottsplats, Mälaren, naturreservatet i Steningedalen och Steninge slott. Det kommer bidra till att göra en attraktiv kommun än mer attraktiv, avslutar kommunalrådet Anders Johansson (s).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige